ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στον αέρα» το ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο μετά το μπλόκο του ΠΑΣΟΚ

«Στον αέρα» το ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο μετά το μπλόκο του ΠΑΣΟΚ

Η αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε δια του εισηγητή του Μιχάλη Κασσή, να μην ισχύσουν οι δύο επίμαχες διατάξεις που αφορούν τον διαχωρισμό θέσεων παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές και το θέμα της κλήρωσης προκάλεσε εμπλοκή στη ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει από νωρίς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τη στάση του καθώς όπως υποστήριξε, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει το υπουργείο να φανεί διαλλακτικό μπροστά στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο από τους παραγωγούς όσο και τους εμπόρους.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση από το βήμα της Ολομέλειας της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα με την συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος.

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος είναι ότι ενώ αρχικά η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί απόψε στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προβλέφθηκε να υπάρχει εμβόλιμη συνεδρίαση αύριο το απόγευμα.

Οι ίδιες πηγές πάντως εμφανίστηκαν αισιόδοξες ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονται από τις δύο πλευρές θα έχει θετικό αποτέλεσμα και θα βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα.

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ εμφάνισε αλλαγή θέσεων σε δύο επίμαχες διατάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, υιοθετώντας σχετικά αιτήματα εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Το απόγευμα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχαλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσής, μετά και τις κινητοποιήσεις που δείχνουν αντιδράσεις όχι μόνο των παραγωγών αλλά και των εμπόρων, το κόμμα του χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους και προτείνει να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων αλλά να παραμείνουν ως έχει, ενώ απέρριψε και το θέμα της κλήρωσης προτείνοντας να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ με την κλήρωση και τον διαχωρισμό παραγώγων και εμπόρων στις λαϊκές