ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς

Κουβέλης: Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην οικονομική πολιτική άσκησεο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2015-2018.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσον μίας δύσκολης πορείας, όπου ναι μεν η αισιοδοξία είναι θετικό στοιχείο, πλην όμως άλλο αυτό και άλλο η περιγραφή μίας πολιτικά σκόπιμης «εικονικής πραγματικότητας» για την κατάσταση της οικονομίας και την κοινωνίας, όπως είπε, αποδομώντας την θεωρία περί «success story».

«Δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές», είπε, ζητώντας νέα συμφωνία με τους εταίρους, στη βάση ρεαλιστικής αποτύπωσης της πραγματικότητας, που θα περιλαμβάνει ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, μετατόπιση της δημοσιονομικής προσαρμογής από τα μέτρα λιτότητας σε πολιτικές καταπολέμησης της κακοδιαχείρισης στο δημόσιο, την περιστολή της φοροδιαφυγής και τη σταδιακή μείωση των φόρων, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης.

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ με ευθύνη, όπως είπε, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του δεν κάνει «τυφλή αντιπολίτευση», υποστήριξε ότι «επιδιώκει λύσεις και ευρύτερες συνεργασίες, χωρίς παρωπίδες».

«Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς», είπε, στοχεύοντας ευθέως στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την συζήτηση περί εκβιαστικού διλήμματος που έθεσε παραμονές των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν