ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη «Νέα Ελλάδα»

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη «Νέα Ελλάδα»

-Σαμαράς: Είδαν κι απόειδαν, κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα

-Τσίπρας: Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά

-Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα στην δημιουργία ιστότοπου με τον τίτλο «Νέα Ελλάδα»

Άγρια κόντρα για τη χρήση του όρου "νέα Ελλάδα" ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και μέσα στην ένδεια ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται χρησιμοποιώντας τον σαν σύνθημα.

Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…».

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη όπου μιλούσε χθες εξαπέλυσε σκληρή επίθεση για το θέμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: "...κι όταν σταθεροποιήσαμε τη Χώρα κι αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιο μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν, κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα! Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω…Για να το πω απλά, Νέα Ελλάδα: Δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς! Δεν είναι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια, Νέα Ελλάδα. Δεν είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την Ευρώπη… δύναμη «ιμπεριαλιστική». Δεν είναι όσοι προσπαθούν κάθε τόσο να μειώνουν την αξία της Ελλάδας στην Ευρώπη και μας θέλουν να βγούμε και από το ΝΑΤΟ! Όλοι αυτοί είναι ό,τι πιο παλαιό, ό,τι πιο ξεπερασμένο υπάρχει…Αυτοί δεν είναι Νέα Ελλάδα. Ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων!".

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε σήμερα στην δημιουργία ιστότοπου ενόψει των ευρωεκλογών με τον τίτλο "Νέα Ελλάδα" ενώ την έννοια αναλύει και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής".

Στην συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει για τη νέα Ελλάδα: "Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Και ξέρετε κάτι; Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους".

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Να δούμε ποιος είναι η νέα Ελλάδα και ποιος η παλιά

Ασημακοπούλου: Μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας

Σαμαράς: Σταθερά βήματα μπροστά