ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να δούμε ποιος είναι η νέα Ελλάδα και ποιος η παλιά

Τσίπρας: Να δούμε ποιος είναι η νέα Ελλάδα και ποιος η παλιά

«Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αλ Τσίπρας.


«Ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προϊόν της κρίσης. Η εφεδρεία τους συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει με την ακροδεξιά παρέα του, τα μνημόνια» λέει χαρακτηριστικά και επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ. Σαμαρά. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιός είναι η νέα Ελλάδα και ποιός η παλιά».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι Ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, όπως λέει, να πείσουν οτι «δεν τρέχει και τίποτα».

Προσθέτει ακόμη , ότι «σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας» και σημειώνει: «Όσοι ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν την συντριβή τους και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τετραετία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν μεγάλο δήμο. Τώρα, διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο σε όλες».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η Αριστερά ταυτίζεται διαχρονικά με το όραμα μιας νέας Ελλάδας. Γι' αυτό οι νέοι του Πολυτεχνείου στις διαδηλώσεις, μετά την μεταπολίτευση, είχαν το σύνθημα «Εμπρός για μια νέα Ελλάδα». «Τώρα», σημειώνει, «ήλθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία

Τσίπρας: Παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν

Τσίπρας: Δεν συμβιβαζόμαστε με μία Ευρώπη ενάντια στους λαούς

Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο της μεγάλης ανατροπής

Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά

Ροή Ειδήσεων