ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O άνθρωπος που «ακυρώνει» τις εξαγγελίες Σαμαρά

O άνθρωπος που «ακυρώνει» τις εξαγγελίες Σαμαρά

- Με φορο-απειλές και κλίμα φόβου προσπαθεί να εμφανίσει έσοδα

- «Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα» βοά όλη η αγορά

Την ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μετριάσει την οργή του κόσμου και να ανακουφίσει τις κοινωνικές ομάδες που «έβαλαν πλάτη» και «μάτωσαν» για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική και πολιτική απομόνωση, την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας εσόδων ο κ. Χάρης Θεοχάρης με εγκυκλίους που στέλνει στις εφορίες ζητά, ούτε λίγο ούτε πολύ, από τους εφοριακούς να ξεζουμίσουν για άλλη μια φορά τα «συνήθη υποζύγια».

Για άλλη μια φορά στοχοποιεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για αλλαγή κλίματος και αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης για την περίοδο 2014-2015 και περιλαμβάνει πάνω από 50 δράσεις, εξαπολύει φοροεπιδρομές ελέγχων για πάνω από 300.000 πολίτες δημιουργώντας φοβικά σύνδρομα στην αγορά και κλίμα οργής και αγανάκτησης στην ελληνική κοινωνία, στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους που ήδη βρίσκονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η τακτική του κλίματος εκφοβισμού των πολιτών εφαρμόστηκε με μηδενικά αποτελέσματα εσόδων και από τους προκατόχους του κ. Θεοχάρη αφού οι «έχοντες και κατέχοντες» δεν συνέδραμαν στα φορολογικά έσοδα καθώς οι περισσότεροι έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό από την αρχή της κρίσης.

stournaras-theoharis

Οι εικόνες με τους επιχειρηματίες – μικρομεσαίους και μεγάλους - να σέρνονται σιδεροδέσμιοι με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες για χρέη στο δημόσιο κινήθηκαν μόνο στην λογική του δόγματος «άρτος και θεάματα», αφού βεβαιώθηκαν υπέρογκα πρόστιμα τα οποία δεν εισπράχτηκαν ποτέ.

Από την άλλη μεριά, οι φτωχοί, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι έδωσαν τα πάντα στις προηγούμενες φοροεπιδρομές και τώρα φτάσαμε στο «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Συνεπώς είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο ο τεχνοκράτης κ. Θεοχάρης μπαίνει πάλι στην λογική του εκφοβισμού των πολιτών και μάλιστα μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, τόσο οι φοροτεχνικοί όσο και οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τέτοιες κινήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην πραγματική οικονομία αφού το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η συνεχώς διογκούμενη ανεργία και η ραγδαία πτώση των μισθών. Είναι προφανές ότι τόσο ο κ. Θεοχάρης όσο και οι υπόλοιποι τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως ΑΦΜ.

Το ερώτημα που θέτουν αρκετοί για τις κινήσεις Θεοχάρη είναι εύλογο: Έχει κάποια εντολή από το Μαξίμου ή λειτουργεί αυτόνομα;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα κάνει τον απολογισμό της από τις «δράσεις» Θεοχάρη και θα πάρει και το ανάλογο πολιτικό κόστος την Κυριακή 25 Μαΐου μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα ξεπεράσει και φέτος τους στόχους

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς συμψηφισμούς με χρέη στο Δημόσιο

Ο Θεοχάρης έδωσε λάθος link για το μέρισμα!

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα ξέρετε οριστικά αν θα πάρετε τα χρήματα

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα