ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική διάκριση για την Μαριέττα Γιαννάκου

Σημαντική διάκριση για την Μαριέττα Γιαννάκου

Μπορεί να επέλεξε να απέχει από την σταυροδοσία της ευρωλίστας της ΝΔ και να διαχώρισε την θέση της για την εκλογή ευρωβουλευτών με "σταυρό", το όνομά της όμως φαίνεται πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη.

Ο λόγος για την Μαριέττα Γιαννάκου που σήμερα της απονεμήθη η ύψιστη τιμή για ευρωβουλευτή: αυτή του βραβείου Robert Schuman που συμβολίζει την αναγνώριση της συμβολής της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ελάχιστοι είναι μέχρι σήμερα οι ευρωβουλευτές που έχουν αποσπάσει μία τέτοια τιμητική διάκριση ενώ η Μαριέττα Γιαννάκου είναι η πρώτη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην οποία αποδίδεται αυτό το βραβείο. Η βράβευσή της έγινε παρουσία σειράς σημαίνοντων προσωπικοτήτων της Ευρώπης, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επίτροπής Μπαρόζο, ο Προέδρος του Συμβουλίου Βαν Ρομπάι, ο Γερμανός Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο Προέδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντωλ καθώς και πλήθους ξένων ηγετών και αξιωματούχων. "Παραμένω στην πρώτη γραμμή" δήλωσε λίγο μετά την βράβευσή της η Μαριέττα Γιαννάκου: «Είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την Ευρώπη των πολιτών. Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά και γι' αυτή την ιδέα μάχομαι από την αρχή της συμμετοχής μου στην ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν είναι εύκολη η μάχη, χρειάζεται καθημερινό αγώνα για να καταφέρουμε να απολαμβάνουν τα αγαθά και τα θετικά της ενωμένης Ευρώπης οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά και θα συνεχίσω με κάθε δυνατό τρόπο τη συμβολή μου στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Το μετάλλιο Ρόμπερτ Σούμαν θεσμοθετήθηκε τον Ιούλιο του 1986 από την τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τιμήσει δημόσια πρόσωπα που με τη δράση και τη δέσμευσή τους, έχουν προασπίσει την ειρήνη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την προσφορά στον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Προχωρά η συνεργασία Καμμένου - Νικολόπουλου