ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου για Καραμανλή: Δεν νομίζω να θέλει να γίνει Πρόεδρος!

Γιαννάκου για Καραμανλή: Δεν νομίζω να θέλει να γίνει Πρόεδρος!

Στο ρ/σ «Παραπολιτικά» μίλησε η η πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής, Μαριέττα Γιαννάκου για την πολιτική επικαιρότητα και για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κα. Γιαννάκου εξέφρασε την άποψη πως ο Κώστας Καραμανλής, παρά τα δημοσιεύματα, δεν θα ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Δεν νομίζω να θέλει να είναι κάποιος που ήταν Πρωθυπουργός Πρόεδρος, γιατί είναι ένα αξίωμα χωρίς αρμοδιότητες», εξήγησε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι θα απαντήσει ο ίδιος «όταν και αν προταθεί».

Θεωρεί εφικτό η παρούσα βουλή να εκλέξει πρόεδρο κάποιον «αποδεδειγμένα έντιμο άνθρωπο», ενώ πιστεύει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πριν τον Απρίλιο. Ακόμη, η Μαριέττα Γιαννάκου ευχήθηκε να υπάρξει κάποια στιγμή στην Ελλάδα γυναίκα Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στη νέα κυβέρνηση, απέφυγε να την αξιολογήσει, ωστόσο, δήλωσε με νόημα πως "από την εμπειρία μου ξέρω ότι την καλύτερη κυβέρνηση κάθε πρωθυπουργός την βγάζει την πρώτη φορά και όχι κατόπιν ανασχηματισμού.

Ακόμη διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει σίγουρα στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Β. Κικίλιας: «Δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός»