ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιδιάρης: Καθαρά πολιτική η δίωξη (vid)

Κασιδιάρης: Καθαρά πολιτική η δίωξη (vid)

Στον ανακριτή έφθασε πριν από λίγη ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης που κατηγορείται για οπλοκατοχή με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που απολογείται για τις δύο καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι του, μετά τις συμπληρωματικές κατηγορίες των ανακριτριών, έκανε δηλώσεις πριν την απολογία του στους δημοσιογράφους αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί και να προφυλακιστεί.

«Καλούμαι να απολογηθώ για δύο καραμπίνες που είχα με άδεια στο σπίτι μου. Είναι δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχα νόμιμα και το ένα ήταν του πατέρα μου», είπε στην αρχή των δηλώσεών του. Χαρακτήρισε μάλιστα «αστεία» την κατηγορία και τόνισε ότι «η δίωξη είναι καθαρά πολιτική».

Ανέφερε ακόμη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αυτή σηκώνει μέχρι 20 χρόνια φυλακή.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση αμέσως μετά την απολογία του.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή απόφαση είναι εκείνη που θα κλείσει τον κύκλο των απολογιών των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την απολογία του κατηγορούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα.

Οι ανακρίτριες είχαν την άποψη ότι ο Νίκος Μίχος πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ ο εισαγγελέας πως πρέπει να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό με δυνατότητα μετάβασης μόνο στη Βουλή και να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Τη διαφωνία καλείται να άρει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών και έως τότε ο κατηγορούμενος βουλευτής θα βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης: Χρυσή Αυγή: Απολογείται συμπληρωματικά ο Ηλίας Κασιδιάρης