Οι δαπάνες Υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη-τρόικας

Newsroom Newsroom

Οι δαπάνες Υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη-τρόικας

Η παρακολούθηση των δαπανών στο χώρο της υγείας ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τους επικεφαλής της τρόικας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.


Ειδικότερα, πρόκειται για τις δαπάνες που αφορούν στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, για την οποία σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να τηρείται ο προϋπολογισμός του, και στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα

Το θέμα της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) μετατέθηκε για τις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη από διεθνές ινστιτούτο για την καταγραφή των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εκ νέου την αύξηση στην κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωσή τους είναι τώρα στο 18%- 20% του συνόλου, ενώ θεωρείται ανέφικτος ο στόχος που έχει τεθεί για ποσοστό 60% έως το τέλος του έτους.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι συζητήθηκαν τα οικονομικά της υγείας, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με κυρίαρχο από ελληνικής πλευράς να είναι «η τήρηση του προϋπολογισμού υγείας, χωρίς να διαλύεται το σύστημα περίθαλψης».

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν και στα εμβόλια βάζει ο ΕΟΠΥΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved