ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι δίπλα στους Παλαιστίνιους

Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι δίπλα στους Παλαιστίνιους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών Παλαιστινιακής Αρχής, R. Al-Malki, είχε την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον ομόλογό του, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική, Riyad Al-Malki τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα σε μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.

Ακολούθως, ο Κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Al-Malki για την απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ποσού ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, μέσω της UNRWA, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.

Από την πλευρά του, ο κ. Al-Malki αφού ευχαρίστησε, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο με άμεσο στόχο την επανάληψη της κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, τέλος, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο κ. Al-Malki στους Ευρωπαίους ομολόγους του, συμφωνώντας ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν…

Διαβάστε ακόμα:

Γλέζος: Έκκληση σε Πούτιν για εξαίρεση της Ελλάδας από την απαγόρευση