ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Το προσκλητήριο που μου 'πεσε απ ' τα χέρια...

ΝΔ: Το προσκλητήριο που μου 'πεσε απ ' τα χέρια...

Παρωδία λόγω μνομονιακών επιλογών

-Σε φιάσκο αναμένεται να εξελιχθεί η φιέστα που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός με τους <<γάμους>> στην κεντροδεξιά

Ευρισκόμενη σε κρίση πανικού η κυβέρνηση Σαμαρά αναζητά τρόπους για να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη και πιο συγκεκριμένα να μαζέψει τα «πρόβατα στο μαντρί» όπως λένε στην πολιτική αργκό. Μετά το φιάσκο της Νέας Ελλάδας κατά τα πρότυπα της ΕΛΙΑΣ / ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του αναζητούν άλλους τρόπους προκειμένου να συμπληρώσουν τον αριθμό 180 που θα τους επιτρέψει να ελέγξουν την Προεδρική εκλογή.

Σε αυτό το πλαίσιο διαρρέουν από το Μαξίμου ότι το Σεπτέμβρη υπάρχουν σκέψεις για Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος προκειμένου να επανέλθουν στο κόμμα σημαντικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει. Η αρχή μάλιστα των επαφών έγινε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα:

1ον. Το ίδιο ακριβώς προσκλητήριο είχε απευθύνει ο Σαμαράς το 2013 στο 9ο Συνέδριο του κόμματος με τη σημαία της Νέας Ελλάδας και τελικά δεν βρήκε καμία απολύτως απήχηση. Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν έχει να υποσχεθεί απολύτως τίποτα. Άραγε με τι επιχειρήματα θα πείσει όλους αυτούς που έφυγαν αισθανόμενοι αποτροπιασμό για την υποτακτικότητα της κυβέρνησης; Πως θα τους πείσει ότι αίφνης η ΝΔ έγινε κόμμα αντιμνημονιακό;

2ον. Η υπόθεση με τον Καρατζαφέρη θα εξελιχθεί σε θεατρική παράσταση και μάλιστα πολύ σύντομα, αφού ο τελευταίος δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει ως στρατιώτης της παράταξης αλλά ως συνεργαζόμενος πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τα απαραίτητα πολιτικά ανταλλάγματα. Αυτό θα προκαλέσει την οργή αρκετών στο κόμμα και το θέμα θα πάρει διαστάσεις θεατρικής επιθεώρησης στα κανάλια με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πρωταγωνιστή.

Σε όλο αυτό το πανηγύρι που ετοιμάζεται από το επιτελείο Σαμαρά φαίνεται πως είναι αντίθετο το Καραμανλικό μπλόγκ που πιστεύει ότι η όποια διεύρυνση πρέπει να γίνει προς το λαό και όχι προς στελέχη. «Το πρόβλημα της ΝΔ είναι η επαφή με τη βάση και όχι ότι λείπουν κάποιοι από τους παλιούς. Να πείσουμε τον κόσμο ότι αλλάξαμε, μπορούμε;» λένε με νόημα στελέχη που παραμένουν πιστά στις αρχές του ιδρυτή της παράταξης.

Με βάση τα παραπάνω αρκετοί εκτιμούν ότι για άλλη μια φορά ότι «το προσκλητήριο θα πέσει κάτω…» και μετά θα είναι δύσκολο να το μαζέψεις διότι η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για τον τόπο και δεν χωρούν πειραματισμοί.

Aν κι αυτός ο γάμος σχολάσει άδοξα, το διαζύγιο ορισμένων με τη ΝΔ θα είναι τόσο ηχηρό που θα φτάσει μέχρι τις... Σέρρες λένε ορισμένοι!

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

«Πολεμικό» το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Μαδάνε... μαργαρίτες στο ΠΑΣΟΚ

Δείπνο στα βόρεια προάστια με... μενού τον Βενιζέλο