ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόζενμπεργκ: Οι πιέσεις των δανειστών να μην επηρεάσουν την κυβέρνηση

Βόζενμπεργκ: Οι πιέσεις των δανειστών να μην επηρεάσουν την κυβέρνηση

Τη σταθερή στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα επανέλαβε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Οι δανειστές ίσως να επέρχονται πάλι τη μέθοδο της εκβίασης. Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα αποκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστον από την οικονομική πολιτική που έχει αποφασίσει να χαράξει μέσα στο φθινόπωρο», ανέφερε η κυρία Βόζεμπεργκ στον Realfm.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια και επομένως οι πιεστικοί μοχλοί θα πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση αδιάφορη», είπε η «γαλάζια» ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι εφόσον έχουμε κάνει θετικά βήματα και έχουν αναγνωριστεί, οι οποιεσδήποτε πιέσεις δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την κυβέρνηση. Και οι δανειστές και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι πρόσφατες ευρωεκλογές εξήγαγαν κάποιο μήνυμα, το μήνυμα της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή εφαρμογή επιτέλους στην πράξη μιας οικονομικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο», σημείωσε η κ. Βόζενμπεργκ.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ εκτίμησε ότι «έκανε κακό στην κυβέρνηση» και υπογράμμισε:

«Για μένα είναι αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα τα οποία είναι απρόσοδα και όχι μόνο. Αυτά όμως τα έχει δει η κυβέρνηση και αποδεικνύεται ότι στο νέο σχεδιασμό επαναπροσδιορίζει και τους αριθμούς και τα μεγέθη και τους τρόπους εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής».