ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς με το εμπάργκο»

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς με το εμπάργκο»

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση του με αγρότες της Πέλλας δήλωσε ότι «ακολουθώντας τις επιταγές και το εμπάργκο της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, η κυβέρνηση έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς και τη διάθεση της παραγωγής της χώρας μας».

Επίσης, τόνισε ότι τα προβλήματα των αγροτών υπήρχαν και πριν από την κρίση στην Ουκρανία.

«Όλοι ξέρουν ότι εδώ, για παράδειγμα, δεν υπάρχει αποζημίωση από τις περσινές καταστροφές, που ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των καιρικών συνθηκών» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου συνέχισε την περιοδεία του.

«Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ούτε πρόκειται να δοθούν έτσι όπως πάει η κατάσταση ούτε από τον ΕΛΓΑ, ούτε από άλλους φορείς, ή άλλους πόρους, άσχετα με την πάλη που θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς. Και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουμε ότι την περσινή παραγωγή ακόμη την χρωστάνε οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι στους αγρότες παραγωγούς».

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τη δυναμικότητα του Αγροτικό Συνεταιρισμό 'Αρνισσας Πέλλας, που είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς συνεταιρισμούς της χώρας, με παραγωγή που αγγίζει τους 100.000 τόνους φρούτα και με σημαντικό εξοπλισμό, όπως ψυγεία μεγάλης χωρητικότητας και διαλογητήρια.

Ο γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι η περιοχή της Πέλλα είναι ένα μικρό δείγμα για το τι θαύματα μπορεί να κάνει το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας και ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει, να αναπτυχθεί και να θρέψει και τον πληθυσμό της και άλλους λαούς. Ανέπτυξε επίσης την πρόταση του ΚΚΕ για τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού έθεσαν στον κ. Κουτσούμπα το πρόβλημα των μειωμένων τιμών, τα αυξημένα έξοδα παραγωγής και την επιδείνωση της κατάστασης λόγω του ρωσικού εμπάργκο. «Αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί, δύσκολα θα αντέξουν δεύτερη χρονιά» τόνισαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ στην Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Διαβάστε επίσης:

Aνοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε ο Βενιζέλος

Τσίπρας: Το φάρμακο της λιτότητας είναι λανθασμένο και επικίνδυνο