ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου

Καμία εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί πλέον η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ, ώστε το κρατικό κανάλι να μη μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Άλλωστε, στα χρόνια της κρίσης έχουμε δει τα πάντα, οπότε θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από ένα φοβισμένο κράτος που βλέπει το τέλος του να έρχεται...

Ο πόλεμος ανακοινώσεων και το γαϊτανάκι των ευθυνών έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης, 11/9, δηλαδή δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Όλα άρχισαν από ένα τηλεφώνημα της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, στον διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο. Η ίδια του ζήτησε να μην καλυφθεί ζωντανά από το κανάλι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μονάχα η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γεγονός, οδήγησε σε παραίτηση τόσο τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη, όσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ροδόφλου Μορώνη, ο οποίος μάλιστα ανήρτησε στο Facebook το εξής σχόλιο:

«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί»...

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε το θέμα να περάσει στα ψιλά και με ανακοίνωσή του επιτέθηκε και στην εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως κρύβεται από τη ΔΕΘ και φιμώνει τον αντίλογο. Με λίγα λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε «τα μάτια του μόνο του» που λέει και ο σοφός λαός, αφού έδωσε ένα μεγάλο πάτημα στην αντιπολίτευση ώστε να «ξεμπροστιάσει» τακτικές που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα.

Μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με σχόλιό του στο Facebook, στο οποίο τονίζει πως «Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη διορισμένη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προσθέτει νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης».

tsiprasfb

Η παρέμβαση της κυρίας Βούλτεψη λοιπόν, προκειμένου η ΝΕΡΙΤ να μην καλύψει ζωντανά την ομιλία Τσίπρα, είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν οι μάσκες» και να οδηγηθούν σε παραίτηση δύο ηγετικά στελέχη του καναλιού.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, πως η τακτική της κυβέρνησης, είναι μια: «αποφασίζουμε, διατάζουμε και όταν πρέπει φιμώνουμε και τον αντίλογο».

Εσείς τι λέτε; Δημοκρατία ή χούντα;

Διαβάστε επίσης:

LIVE η ομιλία του Τσίπρα στο Βελλίδειο από το Newsbomb

ΔΗΜΑΡ: Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη λογοκρισία στη ΝΕΡΙΤ

Βούλτεψη που δίδασκες!