ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών: Ψήφος εμπιστοσύνης από το λαό, όχι από τη Βουλή

Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών: Ψήφος εμπιστοσύνης από το λαό, όχι από τη Βουλή

Για επικοινωνιακό και θεσμικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η δικομματική κυβέρνηση κάνει λόγο το Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του «Ρεύματος» κ. Δημήτρης Σακελλάρης «η συγκυβέρνηση οδεύει οριστικά προς το τέλος της», ενώ παράλληλα καλεί Σαμαρά και Βενιζέλο «να κάνουν ένα βήμα προς τη σωτηρία της χώρας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τον ίδιο το Λαό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ήδη από τις αυτοδιοικητικές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2014, όλα δείχνουν ότι η Συγκυβέρνηση οδεύει οριστικά προς το τέλος της, όσο και να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με κάθε τρόπο.

Οι επαφές του οικονομικού επιτελείου στο Παρίσι που υποτίθεται ότι είχαν κόκκινες γραμμές, οι «διαπραγματεύσεις» του Έλληνα Πρωθυπουργού με την κα Μέρκελ που αποδείχθηκαν καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, η απαγόρευση προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ από την «κρατική» τηλεόραση, καθώς και άλλα ατοπήματα καταδεικνύουν το επικοινωνιακό, αλλά και θεσμικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παρότι διακρίνονται από την παντελή έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θέλησαν εχθές ψευδεπίγραφα να δηλώσουν την πίστη τους στη Δημοκρατία, αξιοποιώντας ένα κατεξοχήν δημοκρατικό εργαλείο που παρέχεται τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από τον κανονισμό της Βουλής, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

Δυστυχώς για αυτούς δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας καλόπιστος πολίτης που να πιστεύει στις διακηρύξεις τους.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι δύο εταίροι θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου με επικοινωνιακά μέσα να επιμηκύνουν το χρόνο της εξουσίας τους για λίγους ακόμη μήνες, χωρίς το παραμικρό σχέδιο απεμπλοκής της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση που αυτά έχουν επιφέρει.

Νεποτισμός, ρουσφέτια και αμοιβαίες εξυπηρετήσεις είναι οι λόγοι που τους συγκρατούν στην εξουσία.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν, ωστόσο, κυβερνητική προοπτική.

Συνιστούν επιστροφή σε ένα κακό παρελθόν που η χώρα πρέπει οριστικά να ξεχάσει.

Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επικαλούνται καθημερινά την ανάγκη σωτηρίας της χώρας.

Ας κάνουν λοιπόν ένα βήμα προς τη σωτηρία της χώρας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τον ίδιο το Λαό.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.