ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους»

Newsroom Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους»

Σχόλιο με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2015, έκανε το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες από την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ για να καταρρεύσει ο μύθος περί φοροελαφρύνσεων. Ο πρωθυπουργός μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους», αλλά πολύ σύντομα αποδείχτηκε η αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οι συγκεκριμένες εξαγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού προβλέπεται αύξηση της φοροεπιδρομής το 2015, σε σχέση με το 2014.

Τα συνήθη υποζύγια, θα κληθούν για ακόμη μια χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέ-σω:

• Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί την μικ-ρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός του στόχος θα παραμείνει ως έχει και το 2015.

• Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μιας δήθεν μείωσης.

• Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (η οποία αύξηση μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δη-μιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

• Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κλπ.) που σημαίνει νέα ε-πιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών.
Οι εξαγγελίες του κ .Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώ-πων εγκαταλείπονται, μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια».

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός και κυβέρνηση με ..προθεσμία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved