ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση - Mπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%

Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση - Mπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%

Ο Τσίπρας «παίρνει κεφάλι» έναντι του Σαμαρά και στην δημοφιλία με ποσοστό 41%!

Εφιάλτης για το Μαξίμου έχουν γίνει οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που πλέον όχι μόνο δείχνουν σαφή υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανατροπή στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει ενισχύσει αρκετά τη δημόσια εικόνα του και την αποδοχή του από τη λαϊκή βάση.

Την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και νέα δημοσκόπηση της metron analysis, για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς παρουσίασε και ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, τονίζοντας ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μεσαία κόμματα αλλάζουν το πολιτικό τοπίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην Πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστά 25,7%, έναντι της Ν.Δ. που συγκέντρωσε 19,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.

Παράλληλα, στο ερώτημα για το ποιoν θεωρούν καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, το 30% συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ μόλις το 23% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα για το ποιός μπορεί να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος καλύτερα, με τον Σαμαρά να συγκεντρώνει το 35% και τον Αλέξη Τσίπρα το 28%

To 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ το 45% να προηγηθούν εκλογές…

Στο ερώτημα αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή το 47% την κρίνει θετικά και το 40% πως είναι λάθος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με 41% είναι πρώτος σε δημοφιλία έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,4%

Νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ