ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη η κυβέρνηση

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις δηλώσεις περί εξόδου από το μνημόνιο.

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το «ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο»;.

Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει την χώρα με διαιώνιση του μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας «προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.