ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη.

Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στον πρύτανη ότι με την πρακτική του δεν προστατεύει το πανεπιστήμιο, αλλά το κλείνει για «να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική του μετάλλαξη».

«Όταν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τότε ανενδοίαστα συμπαρατάσσεται με τις επιλογές καλλιέργειας έντασης και φόβου της καταρρέουσας κυβέρνησης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί ακόμη τη ματαίωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, (21/20/2014) μεταξύ του κ. Φορτσάκη και αντιπροσωπείας βουλευτών του.

Όπως αναφέρει, αν και ο πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση, «στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του».

«Υπό αυτούς τους όρους», συμπληρώνει, «δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρύτανη για διοικητικό αυταρχισμό έναντι της πανεπιστημιακής κοινότητας που υπερβαίνει τα όρια μιας τυπικής ενδοπανεπιστημιακής διένεξης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του σημειώνει ότι «η επιβολή ελέγχων από ιδιωτική εταιρεία security σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο εγκαθιδρύει πρωτοφανή στεγανά στη σχέση πανεπιστημίου και κοινωνίας. Το κλείδωμα των εργαζομένων στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο σκοτεινές εκδοχές του εργοδοτικού αυταρχισμού. Η παρεμπόδιση εισόδου σε εκπροσώπους όχι μόνο του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και σε μέλη της Συγκλήτου, αποπνέουν την αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας ανέλεγκτης διοικητικής εξουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα της πρυτανικής αρχής με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, με τον κ. Φορτσάκη να καταγγέλλει «πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά», με αφορμή την είσοδο τριών βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρυτανεία.

Από το ίδρυμα εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου εισήλθαν στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».