Στρατούλης: Δεν επαρκεί η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Στρατούλης: Δεν επαρκεί η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Στη ρύθμιση που αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη και η οποία ψηφίζεται σήμερα, Παρασκευή (24/10/2014) στη Βουλή αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Εμείς δεν θεωρούμε ικανοποιητική τη ρύθμιση αυτή. Δεν επαρκεί. Έπρεπε να λύνει οριστικά το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να ανακουφίζει ουσιαστικά χιλιάδες πολίτες», σημείωσε ο κ. Στρατούλης - μιλώντας στον Real Fm - και συνέχισε:

«Εδώ υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παγίδες. Συνεχίζει να επιβάλλεται επιτόκιο στο ποσό της οφειλής. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τις δόσεις να δώσουν, θα πληρώσουν τους τόκους; Είναι πολύ μικρές οι μειώσεις που κάνουν στις προσαυξήσεις. Όσο αυξάνονται οι δόσεις, τόσο μικρότερες περικοπές γίνονται στις προσαυξήσεις. Μα τις περισσότερες δόσεις τις ζητούν οι οικονομικά πιο αδύναμοι. Άρα αυτοί θα έχουν λιγότερες περικοπές; Το βασικότερο είναι ότι δεν συνδέεται το ποσό της δόσης, με τη δυνατότητα αποπληρωμής. Δηλαδή με το εισόδημα. Ένας που έχει κάτι με έναν που δεν έχει τίποτα, θα πληρώνουν την ίδια δόση. Και βέβαια, η 5η παγίδα είναι ότι με τον μανδύα του μειωμένου, συνεχίζεται και για το 2015 και για το 2016 η έκτακτη εισφορά. Είναι ένας νέος φόρος».

«Εμείς θα παρουσιάσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει πριν από 10 ημέρες όπου πρώτον δεν είχαμε βάλει τόκο και δεύτερον την συνδέαμε με το εισόδημα και λέγαμε ότι όποια ρύθμιση γίνει δεν θα υπερβαίνει το 20% του εισοδήματος του», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο εκχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ