ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Ντάτσιτς σημειώνεται: «Κατά τη συνάντηση, οι διμερείς σχέσεις αξιολογήθηκαν ως φιλικές και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του πολιτισμού».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και επανέλαβε τη θέση για τη μη αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας όπως επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών ή ακόμη και τριμερή συνάντηση με άλλες χώρες της περιοχής, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν του γραφείου του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, Σάββατο 06/12, κατέθεσε νωρίς το πρωί, στεφάνι στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σχετικές ειδήσεις