ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Ζητά απαντήσεις για το θέμα ακρίβειας καυσίμων

Παπαδημούλης: Ζητά απαντήσεις για το θέμα ακρίβειας καυσίμων

Για το θέμα της παρατεταμένης ακρίβειας στις τιμές καυσίμων στη Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές της πρώτης ύλης, έχουν μειωθεί θεαματικά, από τα μέσα καλοκαιριού, έκανε ερώτηση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αναφέρεται στις έρευνες που έχει ξεκινήσει η ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με το «κατά πόσο οι τιμές λιανικής των καυσίμων στην Ελλάδα, ακολουθούν την καθοδική πορεία της τιμής του αργού πετρελαίου».

Ζητά από την Κομισιόν να του παράσχει στατιστικά στοιχεία «με τις τιμές, λιανικής και χονδρικής, τόσο του αργού πετρελαίου, όσο και των καυσίμων (αμόλυβδη, ντίζελ) στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά την Κομισιόν ποιοι είναι, κατά τη γνώμη της, «οι παράγοντες εκείνοι που διαμορφώνουν τη δομή των τιμών χονδρικής και λιανικής στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ζητά από την Κομισιόν να τοποθετηθεί σχετικά με το βαθμό ανταγωνισμού «στη χονδρική αγορά καυσίμων στην Ελλάδα», εάν είναι «ικανοποιημένη με τη λειτουργία και τις παρεμβάσεις της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού», καθώς επίσης, «τι μέτρα έχει προτείνει κατά καιρούς στις ελληνικές αρχές για την αγορά καυσίμων στην Ελλάδα;».

Σχετικές ειδήσεις