ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: Η Ευρώπη εγκατέλειψε τον Σαμαρά;

SZ: Η Ευρώπη εγκατέλειψε τον Σαμαρά;

Επικριτικά σχόλια για την απόφασή του να επισπεύσει την προεδρική εκλογή δέχεται από ξένα ΜΜΕ ο πρωθυπουργός.

Γερμανικά Μέσα φαίνεται πως δεν υιοθετούν την άποψη Σόιμπλε και ασκούν αιχμηρή κριτική στον Α. Σαμαρά.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, το οποίο διερωτάται εάν «εγκατέλειψε η Ευρώπη τον Αντώνη Σαμαρά».

Χαρακτηριστικά, η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Έπρεπε η ΕΕ να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά ή τον άφησε έκθετο, με αποτέλεσμα εκείνος να οδηγηθεί στη λύση της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως με πρόωρες εκλογές;».

Και απαντά: «Η απάντηση θα πρέπει να είναι, φυσικά όχι. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει και όχι να "κουκουλώσει" τα προβλήματά της. Αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, είτε αυτή καθοδηγείται από τον Σαμαρά είτε από κάποιον άλλο».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι υποχρεωμένη να παίζει κανένα παιχνίδι, για χάρη της «πολιτικής ειρήνης».

Όσον αφορά στα σενάρια που «πυροδότησε» η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές, που «προκαλούν ανησυχία σε όλους εκείνους που είχαν συνηθίσει στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο συνασπισμός του είναι προβλέψιμοι».

«Εκλογές σημαίνουν κατ' αρχήν αβεβαιότητα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας και το ευρώ. Ξεκινά ένας νέος φαύλος κύκλος; Εν μέρει, το δίλημμα οφείλεται στον ίδιο τον Σαμαρά» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις