ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος στο Twitter με τις δηλώσεις Γιούνκερ

Σάλος στο Twitter με τις δηλώσεις Γιούνκερ

Η ευθεία παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των social media, οι οποίοι απευθύνονται στον Γιούνκερ με τη φράση #GreeksAskJuncker κάνοντας του... διάφορες ερωτήσεις.

Η φαντασία δεν λείπει από τους Έλληνες χρήστες του Twitter, που έσπευσαν, μετά την υπόδειξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, να δημιουργήσουν ένα hash tag, στο οποίο θα ρωτούν τον πρόεδρο της Κομισιόν για πράγματα που τους απασχολούν!

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η Αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, τόνισε : «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι σημαίνει για τη χώρα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα", προειδοποιώντας να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις».

Όπως είπε, θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που αποκάλεσε «ακραίες δυνάμεις» ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Θα ήθελα στην Ελλάδα να κυβερνούν πολιτικοί που θα έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Έτσι, τα οικεία πρόσωπα του Γιούνκερ άναψαν φωτιές στο Twitter με τους Έλληνες χρήστες να τον ρωτούν «Τι μακαρόνια απαιτεί η λιτότητα; Σπαγγέτι ή νιόκι;» και αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα...

giounker

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πιο οργισμένα tweets, που κάνουν αναφορά στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Λουξεμβούργο, το LuxLeaks, με τους χρήστες προτρέπουν τον πρόεδρο της Κομισιόν να αφήσει την Ελλάδα και να ασχοληθεί με τη φοροδιαφυγή επί της πρωθυπουργίας του!

Σχετικές ειδήσεις