ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής με βροχή από τροπολογίες

Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής με βροχή από τροπολογίες

Σε ένα πρωτοφανές σε έκταση μπαράζ τροπολογιών, συνήθως σε άσχετα νομοσχέδια, έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει όσο περισσότερες «τακτοποιήσεις» είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του πελατειακού κράτους, το οποίο την κρατάει ακόμα ζωντανή.

Με μια από αυτές, παρατείνει την προθεσμία για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. χωρίς τέλος ταξινόμησης, με μιαν άλλη μετατίθεται η υποχρέωση υποβολής από τον φορολογούμενο δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός 30 ημερών και με μια τρίτη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής από τον φορολογούμενο της δήλωσης τροποποίησης των στοιχείων ακινήτων του.

Η κυβέρνηση καταφέρνει να «συνδέσει» σε ένα νομοσχέδιο το αντικείμενό του με μύριες όσες άσχετες τροπολογίες. Έτσι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας του υπουργείου Υγείας, πέρασε τροπολογία με την οποία παρατείνεται η διαθεσιμότητα έως την 31η Μαΐου.
Μόνο το Σάββατο, κατατέθηκαν 43 τροπολογίες. Αλλά ποιος στα αλήθεια μπορεί να πιστέψει ότι με το πελατειακό κράτος μπορεί να κάνει τη συγκυβέρνηση να έχει ελπίδα στις εκλογές;

Σχετικές ειδήσεις