ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Διαψεύστηκαν πάλι οικτρά οι... έγκριτοι!

Δημοσκοπήσεις: Διαψεύστηκαν πάλι οικτρά οι... έγκριτοι!

«Φούσκες» οι προβλέψεις των δημοσκόπων που διέδιδαν ότι το κόμμα του ΓΑΠ θα «κόψει» από τον ΣΥΡΙΖΑ - Διαβάστε τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπης της GPO για το Mega.

Του Μάρκου Μουζάκη

Μια απίθανη και εντελώς προκλητική πολιτική-επικοινωνιακή πλημμυρίδα εξελίχθηκε και όλες τις προηγούμενες μέρες απ' τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα «καλάσνικοφ» της παραπληροφόρησης.

Με αφορμή την ίδρυση του κόμματος του ΓΑΠ οργίαζε η καθεστωτική προπαγάνδα, κυοφορούμενη στα υπόγεια της γνωστής μονταζιέρας και αναπαραγόμενη απ' τους εμποράκους της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης», ότι το ΚΙΔΗΣΟ εισπράττει κυρίως απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι... παίρνει απ' τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στις 3-4 μονάδες (!) και ότι αυτό όχι απλά στερεί την αυτοδυναμία απ' τον «οξαποδώ» Τσίπρα, αλλά μπορεί και να του στοιχίσει την πρώτη θέση στις ερχόμενες εκλογές!

Ορδές παραπληροφόρησης, «σεντόνια» αναλύσεων, όργιο προπαγάνδας, πλημμυρίδα καθεστωτικής «εισβολής»!

Ώσπου ήρθε η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA (ένα κανάλι που μόνο για... φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί) κι έδειξε ότι το ΚΙΔΗΣΟ εισπράττει «ψίχουλα» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και βασικά παίρνει από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!

01 PRO8ESH PSHFOU

Κάτι δηλαδή για το οποίο έγκαιρα κι έγκυρα σας είχαμε ενημερώσει από δω, απ' το Newsbomb.gr, που δεν... καταλαβαίνουμε από εντολές της μονταζιέρας!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη GPO το όποιο ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ προέρχεται (από ψηφοφόρους των ευρωεκλογών) κατά 12.3% απ' το ΠΑΣΟΚ, κατά 7.1% απ' το Ποτάμι και μόνο κατά 1.5% απ' το ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή και με βάση το ποσοστό που δίνει η εταιρία στο κόμμα του ΓΑΠ, το ΚΙΔΗΣΟ παίρνει μόλις... 0.38 μονάδες απ' το ποσοστό που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές!

Πού οι... 3 και οι 4 και πάνω μονάδες;

Χαθήκανε στο μέτρημα, της μαύρης κυβερνητικής προπαγάνδας και σπέκουλας!

Βέβαια αυτή η διαπίστωση, ότι δηλαδή ελάχιστα αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του ΓΑΠ, θα το πληρώσει ο τέως.

Διότι αν πράγματι έθιγε τον Τσίπρα, τότε θα γίνονταν ο αγαπημένος των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, των καναλιών και πάει λέγοντας.

Ενώ τώρα, που προκύπτει ότι βασικά εισπράττει από Βενιζέλο και Ποτάμι, θα τον «θάψουν», θα του επιβάλλουν εμπάργκο, θα τον εξαφανίσουν!

Πάτε στοίχημα, ότι τα «καλάσνικοφ» θα... πυροβολούν;

Στα πρώτα συμπεράσματα στη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα, αν και η διαφορά μοιάζει να μειώνεται, ενώ τα μικρότερα κόμματα μοιάζουν να συμπιέζονται από την έντονη πόλωση των δύο πρώτων κομμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΝΔ 25.3%
ΠΟΤΑΜΙ 5,8%
ΚΚΕ 5,7
ΧΑ 5,4
ΠΑΣΟΚ 5,0
ΑΝΕΛ 2,7
ΚΙΔΗΣΟ 2,6
ΛΑΟΣ 2,0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0
Άλλο Κόμμα 2,0
Άκυρο, Λευκό 0,9
Αναποφάσιστοι 13,1

02 REYSTO POLITIKO SKHNIKO

Το 17,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι τώρα για την ψήφο τους και το 13,5% δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία εβδομάδα ή και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, γεγονός που μαρτυρά πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό.

03 KATALLHLOTEROS PROTHYPOYRGOS

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 34,9%. "Κανένας από τους δύο" απαντά το 23,5% των ερωτηθέντων.

04 PREPEI H XORA MAS NA MEINEI PASH 8YSIA STHN EYROZONH


Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.

05 PREPEI H XORA MAS NA MEINEI PASH 8YSIA STHN EYROZONH ND

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 95,2% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 4,4%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 66% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 30%.

Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχει περάσει οριστικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 59,2%, απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι). Για το 35,4% των ερωτηθέντων ο κίνδυνος έχει περάσει οριστικά, ενώ "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" δηλώνει το 5,4%.

Στην ερώτηση "τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος;", οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:

Να κάνει νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία: 53,7%
Να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: 20,5%
Να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας: 12,6%
Να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες: 7,1%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,1%

Δείτε στο gallery όλη τη δημοσκόπηση της GPO

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr