ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολόπουλος: Είμαστε καταδικασμένοι να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία

Ν. Νικολόπουλος: Είμαστε καταδικασμένοι να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία

«Σήμερα περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που αφορούν εκτός όλων των άλλων και τις προτεραιότητες όλων των υπουργείων, πάνω στα κοχλάζοντα κοινωνικά προβλήματα» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, σήμερα για πρώτη φορά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τα ζέοντα κοινωνικά προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας.

Όπως δήλωσε, «μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο «γήπεδο» της Ευρώπης και του χρέους. Χωρίς να υποτιμούμε τη σπουδαιότητα της οικονομικής πορείας της χώρας και τις σχέσεις με τους δανειστές, πρέπει να τονίσουμε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να δουλεύει και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, πιο καθημερινών ίσως, αλλά εξίσου σπουδαίων για τη ζωή των πολιτών».

«Ζούμε ιστορικές στιγμές»

«Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε ιστορικές στιγμές» υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως σήμερα, Κυριακή (08/02/2015) η Ελλάδα έχει κυβέρνηση δύο κομμάτων, «που ανδρώθηκαν από την απαίτηση των πολιτών να τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική που απεδέχθησαν οι Παπανδρέου Σαμαράς Βενιζέλος».

«Η χώρα δίνει μια μάχη στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να καταργήσει τα μνημόνια και να ελαφρύνει τις δανειακές υποχρεώσεις. Ναι, είναι πηγή ανακούφισης της χώρας ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους ένα περιβάλλον ανάπτυξης δημιουργίας πορείας προς το μέλλον» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε πως ταυτόχρονα πρέπει να δοθεί μάχη για τους αδύναμους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, «ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να συλλαμβάνονται για χρέη προς το Δημόσιο, να δικάζονται στα ποινικά δικαστήρια, ενώ έχασαν σπίτια επιχειρήσεις κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία, να ‘’κάθονται στο σκαμνί’’, λες και τα έκαναν με δόλο και δεν είναι θύματα της κρίσης».

«Η μάχη λοιπόν που δίνουμε είναι στην Ευρώπη αλλά υπάρχει και μια μάχη εξίσου σοβαρή μέσα στη χώρα, που λέγεται μέτρα ανάπτυξης και ανακούφισης» είπε, μεταξύ άλλων.

Παράλληα, ανέφερε πως «στην εθνική προσπάθεια που ξεκινάμε θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Να επαναλειτουργήσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την κοινωνία, τους επιχειρηματικούς φορείς και τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο και να ανταποκριθούμε στην βαριά εντολή του ελληνικού λαού».

Τέλος, απαντώντας ως πρόεδρος του κεντροδεξιού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σχετικά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε πως κακώς κάποιοι θεωρούν παράξενο αυτό το γάμο και μιλώντας καρδιακά τόνισε:

«Είναι προφανές, ότι προσωπικά με χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές από το ΣΥΖΡΙΖΑ, με ενώνουν όμως και πολλά που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι απείρως πιο σημαντικά ποσά με χωρίζουν. Ποια είναι αυτά; Η κοινή απαίτησε να ξεκολλήσουμε τη χώρα από το βούρκο του μνημονίου. Ή προσπάθεια να αναστηλώσουμε το κύρος της πολιτικής και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είμαστε όλοι κωλοτούμπες.

Η ικανοποίηση της λαϊκής εντολής για ένα κράτος δικαίου, η προάσπιση τού δικαιώματος των πολιτών στην αξιοπρέπεια και το μεροκάματο, τέλος η τεράστια ανάγκη που υπάρχει να ενώσουμε όλους τους έλληνες αριστερούς δεξιούς και κεντρώους σε ένα κοινό σκοπό, για μια κοινή ελπίδα μας φέρνει πολύ κοντά. Ναι λοιπόν είμαστε διαφορετικοί, αλλά δεν είμαστε εχθροί, αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Είμαστε καταδικασμένοι να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία».