ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξένος Τύπος: Η Ελλάδα στο δρόμο της σύγκρουσης

Ξένος Τύπος: Η Ελλάδα στο δρόμο της σύγκρουσης

Ενώ το γαλλικό πρακτορείο σχολιάζει πως οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε θετικό έδαφος λόγω των εξελίξεων στις Βρυξέλλες, το Spiegel κινδυνολογεί, σχολιάζοντας πως αν δεν υπάρξει συμφωνία στο eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, δεν αποκλείεται ακόμη και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ελλάδα και Eurogroup: Στο δρόμο της σύγκρουσης» είναι ο τίτλος του Spiegel το οποίο σχολιάζει με νόημα πως, μετά το ναυάγιο του eurogroup, η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων έχει οξυνθεί όπως ποτέ άλλοτε. Μέχρι τη Δευτέρα, συνεχίζει ο αρθρογράφος, η μία πλευρά πρέπει να έχει υποχωρήσει - ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Spiegel

Απατηλή μοιάζει μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να κινείται σε συμφιλιωτικούς και αισιόδοξους τόνους, αναφέρει το Associated Press.

«Στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, το οποίο σχολιάζει πως μετά την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών να γεφυρώσουν τις διαφορές, ο νέος ριζοσπάστης πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει το σχέδιό του.

Reuters

"Άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και του ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα, καθώς οι αγορές ελπίζουν για μία συμφωνία πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και μετά το ναυάγιο των πρώτων επαφών στο eurogroup", αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (AFP)

Σχετικές ειδήσεις