ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις αναφορές του Τσίπρα για το πρωτογενές πλεόνασμα

Σχόλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις αναφορές του Τσίπρα για το πρωτογενές πλεόνασμα

«Το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο αποτελεί το βασικό διαπραγματευτικό ατού του κ. Τσίπρα και αποτέλεσε το βασικό ατού και του κ. Σαμαρά, δεν εμφανίστηκε από μόνο του», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με την οποία σχολιάζεται η αναφορά του κ. Τσίπρα για το πρωτογενές πλεόνασμα στη χθεσινοβραδινή (12/2) συνέντευξη Τύπου.

Για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρειάστηκαν δύσκολες αποφάσεις «μέσα σε μια Ευρώπη που δεν καταλάβαινε και την Ελλάδα υποχρεωμένη να βρει στήριξη για να μην καταρρεύσει».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται επίσης ότι τις δύσκολες αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου πολεμούσαν τόσο ο σημερινός πρωθυπουργός όσο και ο προηγούμενος. Αναφέρεται, ακόμα, ότι το 80-90% της προσπάθειας να «καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα και να έχουμε πλεονάσματα, φράση που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Τσίπρας», πολέμησαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Τσίπρας «μέχρι να γίνουν πρωθυπουργοί». Και προστίθεται ότι «σ' αυτές τις αποφάσεις στηρίζεται η σημερινή "ελπίδα" για τη χώρα».

Καταλήγοντας, εκφράζεται η ευχή όσα άκουσε η κυβέρνηση Παπανδρέου να μην τα ακούσει κανένας άλλος, «διότι πάνω απ΄ όλα είναι η Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις