ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liberation: «Η κρυφή ιστορία ενός μπρα ντε φερ»

Liberation: «Η κρυφή ιστορία ενός μπρα ντε φερ»

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τη διάσημη πλέον φωτογραφία με τη χειραψία μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και του Γ. Ντάισελμπλουμ η γαλλική εφημερίδα Liberation αναφέρεται στις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Ελλάδα - Ευρώπη: Η κρυφή ιστορία ενός μπρα ντε φερ», του δημοσιεύματος της Liberation που θέτει το ερώτημα: «Τέλος της λιτότητας;» και σημειώνει «από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στον συμβιβασμό με την ευρωζώνη», αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο πρόσφατο Eurogroup.

Ο αρθρογράφος Ζαν Κατρεμέρ, ο οποίος σε παλαιότερο άρθρο του είχε γράψει -επικαλούμενος ανώνυμες πηγές- ότι Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, σχολιάζει:

«Για να δούμε τι θα δούμε... Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντιμνημονιακό κόμμα που νίκησε στις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ήρθε να βάλει τέλος στη λιτότητα και το ελληνικό χρέος. Ένα μήνα αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα για οικονομικό ελιγμό και η Αθήνα έχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια της ευρωζώνης. H Eλλάδα πρέπει να βρίσκεται υπό τα δεσμά των πιστωτών της Ε.Ε προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Σχετικές ειδήσεις