ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέγαρο Μαξίμου: «Η Βουλή να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς»

Μέγαρο Μαξίμου: «Η Βουλή να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς»

«Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;» σχολιάζουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή την επιστολή του Ντέκλαν Κοστέλο.

«Το να θεωρεί κανείς 'μονομερή ενέργεια' την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη» αναφέρει η απάντηση πηγών του Μεγάρου Μαξίμου. Τονίζεται δε, ότι η άποψη αυτή απλώς εκθέτει όσους την υποστηρίζουν.

Προς απάντηση των εκβιασμών, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο (18/03/2015) στη Βουλή.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα ξένα ΜΜΕ, ο Διευθυντής χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, απέστειλε επιστολή προς την ελληνική πλευρά, στην οποία υποστηρίζει ότι, τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση όσο και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, θα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς, πριν περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, προειδοποιεί πως σε περίπτωση που κατατεθούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια, η ενέργεια θα ήταν μονομερής και ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις