ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Με τα δεδομένα που έχουμε μπορούμε να πληρώσουμε

Μάρδας: Με τα δεδομένα που έχουμε μπορούμε να πληρώσουμε

«Με τα δεδομένα που έχουμε μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, δάνεια μισθούς και συντάξεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν είναι φτάνουν ή δεν φτάνουν τα χρήματα. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να πληρώσουμε. Με τα δεδομένα που έχουμε μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, δάνεια μισθούς και συντάξεις» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν την 9η Απριλίου ως την ημέρα που μένουν χωρίς ρευστό τα κρατικά ταμεία.

Ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι «διαπραγμάτευση προσπαθεί να εξασφαλίσει ρευστότητα στο διηνεκές».

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο άκουσα ότι μας τελειώνουν τα χρήματα στις 9 Φλεβάρη. Από τότε το ακούω συνεχώς. Θα επαναλάβω την ίδια απάντηση και τώρα. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που πρέπει. Μέχρι τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς» σημείωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «ο καθένας με τις δικές του εκτιμήσεις και υποθέσεις βγάζει κάποια αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι ότι οι υποθέσεις που χρησιμοποιούνται δεν είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούνται και από εμάς. Εμείας ξέρουμε που πάνε οι διαπραγματεύσεις».

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει και ο νέος φόρος θα πληρωθεί εντός του 2015» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας.

Σχετικές ειδήσεις