ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων των δυο χωρών

Τσίπρας: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων των δυο χωρών

«Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίρπας, λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις που διέπουν τους δύο λαούς, τονίζοντας πως στόχος είναι η επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων προς όφελος των δύο χωρών, αλλά και προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες και διαχρονικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς. Εξαιτίας κοινωνικών αγώνων και κοινής θρησκείας και παράδοσης αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας ανεξάρτητα από κάθε πολιτική συγκυρία. Και ο σκοπός της παρουσίας μου εδώ είναι να φροντίσουμε να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις προς όφελος των δύο χωρών και προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στα τείχη του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι αισθάνεται συγκίνηση γιατί απέτισε φόρο τιμής στους εκατομμύρια ανθρώπους που έδωσαν έδωσαν τη ζωή τους «για τη μεγάλη και αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης». Στο σημείο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, είχε τον βαρύτερο φόρο αίματος.

Σχετικές ειδήσεις