ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρουφάκης απαντά με Ρούσβελτ στους επικριτές του

Ο Βαρουφάκης απαντά με Ρούσβελτ στους επικριτές του

Τη δική του απάντηση σε όσους τον επικρίνουν δίνει μέσω του Twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σχεδόν καθημερινά δέχεται έναν ανελέητο «πόλεμο» τόσο από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όσο και από ομολόγους του στο Eurogroup, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να υποσκάπτουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, επιλέγει να απαντήσει με μία φράση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, από ομιλία του το 1936.

«Είναι ομόθυμοι στο μίσος τους για εμένα, και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους». Με τη φράση αυτή του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους ομολόγους του στη Ρίγα της Λετονίας, με αποτέλεσμα μάλιστα να μην συμμετέχει στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

faroufakis2

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι στο Eurogroup «το ματς ήταν 18-1 εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη», ενώ η απουσία του από το δείπνο ήταν ενδεικτική της απομόνωσης.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απέδωσαν την απουσία του στο ότι δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα και προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες του. Προσέθεταν δε ήταν παρών στο προηγούμενο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σχετικές ειδήσεις