ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: «Απέναντί μας δεν έχουμε διαπραγματευτές, αλλά εκβιαστές»

Μητρόπουλος: «Απέναντί μας δεν έχουμε διαπραγματευτές, αλλά εκβιαστές»

«Τη ρήξη την αποκλείουμε και όσοι μιλάνε για ρήξη έχουν άγνοια κινδύνου. Δεν συζητάς ρήξη, όταν ο λαός έχει 340 δισ. στην πλάτη του, αν δεν το λύσεις και αν δεν διαγράψεις το μεγαλύτερο μέρος μέσα σε συμφωνία, αλλά σε καμία περίπτωση με μονομερείς κινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλος.

"Το προέχον αυτή τη στιγμή είναι να μην έρθουν μέτρα, να μην έρθουν μέτρα που ισοπεδώνουν περαιτέρω τους συμπατριώτες μας, να μην έρθουν μέτρα που ταλανίζουν περαιτέρω τους επιτηδευματίες και τον ιδιωτικό τομέα" συμπλήρωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Απέναντί μας δεν έχουμε διαπραγματευτές, αλλά έχουμε εκβιαστές. Όταν σου λέει δεν με ενδιαφέρει τι είναι η λαϊκή σου εντολή στις 25 Ιανουαρίου, αλλά εγώ θέλω περαιτέρω συμπίεση μισθών και συντάξεων, υλοποίηση της ρήτρας Βουλγαρίας που είχε το δεύτερο μνημόνιο για μισθούς και συντάξεις, υπό αυτή την έννοια δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται αλλά εκβιάζουν και θέτουν τελεσίγραφα... » τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Βεβαίως, δέχομαι ότι εμείς είχαμε υπερβάλει ως προς τις δεσμεύσεις, ενδεχομένως δεν περιμέναμε αυτή τη σφοδρότητα της αντίληψης των δανειστών, αλλά θέλατε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση της Αριστεράς να συνεχίσουν να εφαρμόσουν την ρήτρα Βουλγαρίας και να συναινούν να γίνουν οι συντάξεις 320 ή 580;» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Σε ερώτηση εάν το ΔΝΤ και η ΕΕ επιμείνουν ότι θέλουν μέτρα, τι θα κάνει, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Θεωρώ ότι μέχρι τότε, που θα κληθεί ο καθένας και θα δοκιμαστεί ο καθένας για το αν θα ψηφίσει τα όποια μέτρα, μέχρι τότε θα πρέπει να εμποδίσουμε την κυβέρνησή μας και νομίζω ότι είναι οι περισσότεροι που θα κάνουν μάχη μέχρι τότε να μην πληρώσει ο πένητας και ο φτωχός και ο πτωχευμένος άλλο ΕΝΦΙΑ και άλλο ΦΠΑ... Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει μέτρα που θα συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις».

Όμως, σημείωσε πως στην περίπτωση που επιμένουν οι δανειστές, ο δρόμος της κάλπης είναι διέξοδος και συμπλήρωσε: «Ο δρόμος της προσφυγής στην περαιτέρω στήριξη του λαού είναι μονόδρομος. Πρώτος εισήγαγα την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος από την επαύριον της 20ής Φλεβάρη διότι θεώρησα ότι η συμφωνία αυτή έχει ασθενή σημεία».

Τέλος, είπε πως "Υποστηρίζω ότι επειδή οι δανειστές δεν βρήκαν ισχυρό το 36% των πρόσφατων εκλογών, είπα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ισχυροποιήσει τη λαϊκή εντολή, μήπως με ένα δημοψήφισμα που δεν θα δημιουργεί διλήμματα "μέσα ή έξω από το ευρώ" αφού η πλειοψηφία θέλουμε να λυθεί το ζήτημα μέσα στο ευρώ, να πούμε ότι κύριοι δανειστές δεν θέλουμε άλλα μέτρα. Ο έντιμος συμβιβασμός επιτυγχάνεται περισσότερο με μεγαλύτερη νομιμοποίηση, έτσι έχω στο τραπέζι και μάλιστα ως μονόδρομο, την προσφυγή σε δημοψήφισμα μήπως η κυβέρνηση με ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση πετύχει τα καλύτερα για τον λαό μας».

Σχετικές ειδήσεις