ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παυλόπουλου με το ΔΣ της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Συνάντηση Παυλόπουλου με το ΔΣ της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Τις ευχαριστίες της Πολιτείας για τον αγώνα που κάνουν και στηρίζουν το Πατριαρχείο και ταυτόχρονα βοηθούν, ώστε να παραμείνουν ζωντανές οι ιστορικές παρακαταθήκες μας στην Κωνσταντινούπολη, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το ΔΣ της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για ό,τι κάνετε για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα που προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και παρατήρησε: «Οι λαοί παρακμάζουν όταν ξεχνούν την ιστορία τους και εσείς είστε εδώ ακριβώς για να διατηρήσετε ζωντανή την ιστορία μας. Είναι πολύτιμο και να είστε υπερήφανοι γι' αυτό που κάνετε».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου, δήλωσε: «Εμείς υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας, τα δικαιώματά μας ως άνθρωποι και στηριζόμαστε κυρίως στο διεθνές δίκαιο, το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή μας στην Κωνσταντινούπολη». Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθειά του σε αυτόν τον αγώνα.

Σχετικές ειδήσεις