ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση πολεμά το «μαύρο» μέτωπο και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ

Η κυβέρνηση πολεμά το «μαύρο» μέτωπο και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ

Για «συμμαχία με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης και με όσους θέλουν να τινάξουν στον αέρα την κυοφορούμενη συμφωνία με τους εταίρους», κατήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/05) «τα ντόπερμαν των νταβατζήδων», απολύτως έγκυρη και αξιόπιστη κυβερνητική πηγή!

«Εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, τρομοκράτησης»…

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, ενώ οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα πήγαν καλά (αυτό, διευκρινίζει πάντως πως δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης, αλλά το κλίμα ήταν θετικό και προοιωνίζεται λύση), αμέσως μετά ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης, με στόχο να χάσει την ψυχραιμία του ο πρωθυπουργός, να αντιδράσει σπασμωδικά και να τιναχτούν όλα στον αέρα.

Προς επίρρωση αυτής της βεβαιότητας η ίδια πηγή μας επεσήμανε και τόνιζε τα εξής:

- Τα ΜΜΕ των νταβατζήδων και τα δημοσιογραφικά τους «ντόπερμαν» υπερπρόβαλλαν μια υποτιθέμενη δήλωση Σόιμπλε περί «διπλού νομίσματος στην Ελλάδα», αν και αυτό είχε διαψευστεί! Για να κρατήσουν τους τύπους εκεί προς το τέλος των ρεπορτάζ τους ανέφεραν τη διάψευση, αν και στην υποτιθέμενη δήλωση στήριζαν όλη τους τη μυθοπλασία περί επικείμενου «Grexit»!

- Εφηύραν δήλωση ανώνυμης γερμανικής πηγής που έκανε λόγο για… εκβιασμό απ’ τη μεριά της Ελλάδας και – ευκαιρίας δοθείσης - έκανε νέα, δριμύτατη επίθεση στο προσφιλές τους «θύμα», τον Γιάνη Βαρουφάκη…

- Συνέχισαν τον κανιβαλισμό κατά Βαρουφάκη για την… υποκλοπή των συζητήσεων στο Eurogroup της Ρίγας, αν και αυτό το στημένο «ρεπορτάζ» είχε επίσης διαψευστεί!

- Εφηύραν άλλη τοποθέτηση επίσης ανώνυμης γερμανικής πηγής περί… δίωξης Βαρουφάκη αν η υποκλοπή (!) γινόταν στη Γερμανία, ενώ η αλήθεια είναι - και αυτό ειπώθηκε επίσημα και όχι ανώνυμα - ότι ακόμα και η ηχογράφηση των συζητήσεων επιτρέπεται, αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί για σπάσιμο του απορρήτου των συζητήσεων!

Η ίδια αξιόπιστη κυβερνητική πηγή υπογράμμιζε στο Newsbomb.gr ότι η αλήθεια είναι πως «δεν λύθηκαν στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Ρίγα όλα τα θέματα επί των οποίων υπάρχουν διαφωνίες, αλλά δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για λύση. Και αυτό τα ΜΜΕ των νταβατζήδων θέλουν να το τορπιλίσουν πάση θυσία»!

Η αντίδραση του Αλ. Τσίπρα, πάντως, ήταν ψύχραιμη.

Με ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για ένα θετικότερο κλίμα που επιτρέπει αισιοδοξία για λύση…

Επίσης συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Λιου, μια πρωτοβουλία που είχε συζητηθεί με τους συνομιλητές του στη Ρίγα.

Παράλληλα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι είναι πιθανό να έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και «με όποιον άλλο χρειαστεί, ώστε οι προϋποθέσεις λύσης που έχουν δημιουργηθεί να μην ανατραπούν, βάσει… επιθυμίας τόσο της «τρόικα εσωτερικού» όσο και της… δημοσιογραφικής τρόικα εσωτερικού, όπως χαρακτηριστικά μας υπογραμμίστηκε, προσθέτοντας ότι «όλοι αυτοί συγκροτούν ένα μαύρο μέτωπο, μαζί με τους ακραίους κύκλους στην Ευρώπη – και τέτοιοι φυσικά υπάρχουν - που θέλουν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να παραδοθεί»!

Σχετικές ειδήσεις