ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Είναι σημαντικό ότι οι δανειστές δέχτηκαν ως βάση τις ελληνικές προτάσεις

Παππάς: Είναι σημαντικό ότι οι δανειστές δέχτηκαν ως βάση τις ελληνικές προτάσεις

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας με δημοσιογράφους στο κτήριο όπου γίνεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι βάση για την συζήτηση είναι οι ελληνικές προτάσεις και τόνισε πως έχουν ικανοποιηθεί οι στόχοι των δανειστών.

Αναγνώρισε δε ότι έχει σημαντικό ρόλο στη θετική πορεία των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ χαρακτήρισε σημαντική και τη συνδρομή της γαλλικής πλευράς.

Αποκάλυψε δε οι δανειστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: από τη μια μεριά βρίσκονται οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και κάποιοι ακόμα και από την άλλη πλευρά, όλους τους υπόλοιπους.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο Εuronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

«Νομίζω ότι όποιος διαβάσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε θα καταλάβει ότι έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε. Και όποιος δημοσίως επιμένει ότι δεν έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογούσε δεν λέει την αλήθεια», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις