ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Κορωνάκης: Το ισχυρό μας «Όχι» θα κλείσει την πόρτα στην καταστροφή

Δημοψήφισμα – Κορωνάκης: Το ισχυρό μας «Όχι» θα κλείσει την πόρτα στην καταστροφή

«Καλούμε όλη την κοινωνία να πάρει το "Όχι" στα χέρια της» τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε δήλωσή του στο left.gr, σημειώνοντας ότι «η πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση είναι ένα τελεσίγραφο εξόντωσης του ελληνικού λαού» και πως «η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή να συνεχίσει την πολιτική των σκληρών μνημονίων και της σκληρής λιτότητας».

«Αν η κυβέρνηση αποδεχόταν την πρόταση των δανειστών ερήμην του ελληνικού λαού», συνεχίζει, «θα ήταν μια πράξη ανήθικη», για να επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έχει πει ότι θα πρωτοτυπήσει και θα σεβαστεί στο ακέραιο την εντολή που έχει λάβει.

Ο κ. Κορωνάκης σημειώνει ότι «ήρθε η στιγμή που δεν χωρούν μισόλογα, αλλά ξεκάθαρες κουβέντες», και παραθέτει τι σημαίνει το «Ναι» και τι το «Όχι».

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «Ναι» στην πρόταση των δανειστών σημαίνει: «λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στον λαιμό», «μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια», «την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων».

Στη συνέχεια τονίζει ότι «ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πούμε το μεγάλο Όχι», υπογραμμίζοντας ότι αυτό «θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητεί τη λιτότητα και να επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο». «Όχι» στην πρόταση των δανειστών, πρόσθεσε, «σημαίνει ισχυρό μήνυμα, ότι το πείραμα των μνημονίων απέτυχε. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, ο λαός δεν αντέχει άλλο». Επιπλέον, σημαίνει «την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα, αλλά και την Ευρώπη».

«Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας γι' όλους τους λαούς της Ευρώπης και τους καλούμε να σταθούν δίπλα στον ελληνικό λαό με κάθε τρόπο αυτές τις μέρες» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «τις επόμενες μέρες όλοι και όλες μαζί είμαστε παντού στην κοινωνία ενωμένοι με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα». Και συνεχίζει: «Με πείσμα και ψηλά το κεφάλι δίνουμε αυτή τη μάχη έχοντας στο μυαλό μας τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους, είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, τον γείτονα να αυτοκτονεί».

«Το ισχυρό μας "Όχι" θα κλείσει οριστικά την πόρτα στην καταστροφή και θα ανοίξει τον δρόμο στη δημιουργία» τονίζει ο κ. Κορωνάκης, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις, «έστω και τώρα, να μην κρυφτούν και απαντήσουν καθαρά "Όχι" στα διλήμματα των δανειστών, αλλά στο αν δέχονται ή όχι την πρόταση των δανειστών».

«Καλούμε όλη την κοινωνία να πάρει το «Όχι» στα χέρια της, το περήφανο «Όχι» κάθε Δημοκράτη και κάθε Έλληνα σημαίνει αξιοπρέπεια. Σημαίνει λαϊκή κυριαρχία. Σημαίνει Δημοκρατία. Μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις