ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Ολάντ: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Σύνοδος Κορυφής - Ολάντ: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Τη βούληση της Ευρώπης για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ διατράνωσε ο Φρανσουά Ολάντ, εστιάζοντας ωστόσο στη σημασία να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις, βάσει ενός βραχυπρόθεσμου (αρχικά) προγράμματος.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να καταθέσει σοβαρές προτάσεις», τόνισε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και λίγο πριν τη συνάντηση με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, για να διευκρινίσει: «Πρέπει ωστόσο να όλοι να κινηθούμε πάνω σε τρεις άξονες. Την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη και την ταχύτητα. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο πρέπει να είμαστε γρήγοροι και να ληφθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο Ολάντ, αφού ανέφερε πως: «Το ευρωπαϊκό διακύβευμα είναι μεγάλο», κατέληξε: «Υπάρχουν προτάσεις που συζητήθηκαν, πρέπει όμως να αξιολογηθούν και να συμπληρωθούν. Δεν ξέρουμε ωστόσο την έκταση. Μιλάμε κατ΄ αρχάς για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα. Η Ελλάδα όμως πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις».