ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Νικολόπουλου: Στηρίζω Τσίπρα

Παρέμβαση Νικολόπουλου: Στηρίζω Τσίπρα

«Στηρίζω Τσίπρα και κυβέρνηση» διεμήνυσε με άρθρο - παρέμβαση ο βουλευτής Αχαϊας των ΑΝΕΛ,Νίκος Νικολόπουλος λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Καμμένου που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:

« Είδαμε ότι κάποιοι πολύ συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, όντως σχεδίαζαν την εκτέλεση της Ελλάδας, αδιαφορώντας προφανώς για την Ελλάδα, αλλά και για όσα κάτι τέτοιο θα σήμαινε για την Ευρώπη. Η διεθνής ‘’συμμορία της δραχμής’’ είναι η ίδια συμμορία που θέλει να διαλύσει την Ευρώπη. Εδώ και χρόνια τροχίζει τα νύχια της και ετοιμάζεται να κατασπαράξει την Ελλάδα και μετά, μία – μία τις άλλες χώρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από μία πρωτοφανή στα χρονικά, 16ωρη διαπραγμάτευση, ακύρωσε τα σχέδια του Σόϊμπλε και φέρνει μια οδυνηρή, σχεδόν ασήκωτη θα έλεγα, συμφωνία.

Κοιτάζοντας το ποτήρι ως μισογεμάτο, σημειώνω πως με αυτή τη συμφωνία, θα ομαλοποιηθεί κατάσταση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της χώρας για την επόμενη τριετία και επίσης, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο.

Ποιος αμφιβάλλει όμως, ότι τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αυτοσυνειδησίας και στις Βρυξέλες; Ποιος δεν καταλαβαίνει, πως η Ευρώπη που ξέραμε μαζί και το ντόπιο πολιτικό σύστημα οδηγούνται σε νέες ανακατατάξεις;

Οι Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά και οι πολίτες μπήκαν στην δική τους «πορεία αυτοσυνειδησίας» μέσω της οδύνης του συμβιβασμού.

Ο καθένας μας χωριστά, ξέρει πια ότι ο καλύτερος τρόπος να πετύχεις στο μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις εσύ και αλλά πως πριν από μια μεγάλη νίκη, πρέπει να βιώσεις μια μεγάλη δυσκολία. Με πίστη στον στόχο. Και αυτή την πίστη, πιστεύω ότι την έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιστεύω επίσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να βγει ακόμα πιο ισχυροποιημένη από αυτή την πρωτοφανή και απίστευτα σκληρή δοκιμασία.

Ας είναι βέβαιοι όλοι πως η απειλή του Grexit ήταν εξ αρχής και εξακολουθεί να παραμένει πολιτική, έστω κι αν ντύνεται τον οικονομικό μανδύα.

Ο στόχος είναι να τιμωρηθεί η απειθαρχία των Ελλήνων καθώς και η αναίδεια του Πρωθυπουργού να ζητεί χώρο για λίγη εθνική αξιοπρέπεια.

Έγινε καθαρό σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι στους δανειστές δεν αρέσει ο Τσίπρας.

Πιστεύω λοιπόν ότι το μεγάλο στοίχημα έρχεται αμέσως την υπογραφή της οδυνηρής συμφωνίας. Στα επόμενα τρία χρόνια ή θα αλλάξουμε τον τόπο μας ή... θα αλλάξουμε τόπο!
Ας παραμερίσουμε τις ψευτοαντιθέσεις. Ας βάλουμε πλάτη για την Ελλάδα. Την Ελλάδα όλων μας και κυρίως, των παιδιών μας!

Να βάλουμε πλάτη σε όλα όσα απαιτούνται.

Η Ελλάδα είναι όλων μας και κυρίως, των παιδιών μας!

Η αλήθεια είναι ότι στην νέα πολιτική φάση η κυβέρνηση μπαίνει λαβωμένη, αλλά το παλαιοκομματικό κατεστημένο μπαίνει διαλυμένο, έχοντας παίξει τα ρέστα του την 30η Ιουνίου. Ως εκ τούτου οι συγκυβερνώντες πρέπει να σταθούν στο πλευρό του λαού, ώστε να μη μείνει απροστάτευτος.

Αυτή η κυβέρνηση παραμένει η ελπίδα του λαού.

Πρέπει άμεσα να ετοιμασθεί ένα σχέδιο για το σήμερα, που να κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα σχέδιο αναγέννησης της Ελλάδας, με συγκεκριμένη στρατηγική, ένα σχέδιο εφαρμόσιμο και με αποτέλεσμα.

Η επιβίωση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα ανακουφίσει τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και από το αν καταφέρει να αποκόψει την εγχώρια διαπλοκή από την ευρωτροφοδοσία των θεσμών.

Πλέον δεν κρίνονται πολιτικές και πρόσωπα. Κρίνεται η χώρα. Και τη χώρα πρέπει να την κρατήσουμε όρθια!»

Σχετικές ειδήσεις