ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ενωμένοι μπορούμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία

Καμμένος: Ενωμένοι μπορούμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, εορτάσθηκαν στη Σάμο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και η 191η επέτειος της ναυμαχίας της Μυκάλης.

«Η ναυμαχία της Μυκάλης είναι η δεύτερη ναυμαχία μετά τους Περσικούς Πολέμους. Αυτές τις ημέρες στην περιοχή δίνουμε μία τρίτη «ναυμαχία». Είναι μεγάλη η πίεση που δέχονται τα νησιά μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν πρόκειται για πολεμική επίθεση, πρόκειται όμως για μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Όμως η παρουσία τους στα νησιά δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα και ιδιαίτερα τον τουρισμό», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο «να τους αποβιβάζουν οι διακινητές σε στρατιωτικές περιοχές».

«Η κυβέρνηση κάνει ότι περισσότερο μπορεί» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και εκτίμησε πως «θα βρεθεί σύντομα μία λύση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν να αποκτήσουν και να διαφυλάξουν την εθνική τους κυριαρχία και την εδαφική τους ακεραιότητα».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η νέα ΜΟΜΑ θα ολοκληρώσει μέσα στους επόμενους μήνες τα έργα της στην Ικαρία, μέσα στα οποία περιλαμβάνεται η τοποθέτηση μιας γέφυρας που θα ενώσει το Καρκινάγρι με τον Άγιο Κήρυκο.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν γι' ακόμα μια φορά, ότι μπορούν, εκτός από την ασφάλεια που δίνουν σε καιρό πολέμου, να προσφέρουν σε καιρό ειρήνης εκεί που δε μπορούν να προσφέρουν οι ιδιώτες. Θα προχωρήσουμε λοιπόν και στα υπόλοιπα νησιά - και βεβαίως η Σάμος δεν εξαιρείται», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Καλόλιμνο και το Φαρμακονήσι, και έκανε υπέρπτηση σε βραχονησίδες προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες. Στο Φαρμακονήσι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και συνομίλησε με πρόσφυγες.

Τον κ. Καμμένο συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σχετικές ειδήσεις