ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικός ο Παπανδρέου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Θετικός ο Παπανδρέου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Θετικά βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου τη σύγκλιση και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προτείνοντας την άμεση συνεννόηση για κοινή εκλογική κάθοδο, μετά την πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για συστράτευση.

«Δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού θα έρθει εάν γίνουν οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου, πρέπει να είναι η αρχή.

«Μόνο η αρχή. Μια αρχή που θα σηματοδοτήσει, όπως είχα προτείνει το 2014, τη συμμετοχική ανανέωση και ανασυγκρότηση του χώρου. Μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Από τη βάση, μέσα από τη συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς, στα κινήματα της νεολαίας και στην οικονομία. Με ανοιχτό κάλεσμα και σεβασμό σε όλους όσοι θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ όσον αφορά στον ίδιο επισημαίνει: «Την πατρίδα και τους πολίτες θέλω να υπηρετήσω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Κρίνω ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις. Καλώ όλους σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα.

Αγώνα με όρους πολιτικούς, με αρχές και αξίες, ως τα μοναδικά προαπαιτούμενα. Είναι επιτέλους η ώρα να γίνει κοινός τόπος για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ότι η πατρίδα είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις».

Οι προκλήσεις, αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι σαφείς: «Η ανάγκη να υπηρετήσουμε την πατρίδα, όπως κάναμε σε κάθε κάλεσμα, και να αθροίσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, να καλλιεργήσουμε διαύλους συνεννόησης, να πολλαπλασιάσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Η ανάγκη καθαρών θέσεων, διακριτών, που να οριοθετούν τη διαφορετικότητά μας από τη συντήρηση και να αναδεικνύουν την ανάγκη προοδευτικού προσήμου στην πορεία της χώρας.

Δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις της Δεξιάς.

Συγκρουόμαστε με αντιλήψεις πελατειακής διαχείρισης του κράτους, είτε αυτές προέρχονται από τη Δεξιά, είτε από τη δογματική και παραδοσιακή Αριστερά».

Και καταλήγει: «Η ανάγκη να εκφραστούν και αύριο να συμμετέχουν ενεργά οι προοδευτικοί πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία και στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα, στην ανασύνταξη του χώρου μας, αλλά και της χώρας μας».