ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Τα ψηφοδέλτιά της παρουσίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εκλογές 2015: Τα ψηφοδέλτιά της παρουσίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεργαστεί με τοΕπαναστατικό Εργατικό Κόμμα και τους ανένταχτους-ανένταχτες αγωνιστές-αγωνίστριες της Αριστεράς.

Την παρουσίαση των ψηφοδελτίων και των βασικών προεκλογικών θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα και τους ανένταχτους-ες αγωνιστές-τριες της αριστεράς, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (9/9) η Δέσποινα Κουτσούμπα, τονίζοντας ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει στις εκλογές απαντώντας στο βασικό ερώτημα που είναι «με ποιον τρόπο μπορούμε να ξηλώσουμε παλιά και νέα Μνημόνια και με ποιο τρόπο θα δυναμώσει η αντίσταση ενάντια σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες και θα κληθεί να τα εφαρμόσει».

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι από αυτές τις εκλογές πρέπει να βγει αποδυναμωμένο το στρατόπεδο του νέου Μνημονίου στο οποίο ανήκει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταδικαστούν αποφασιστικά όλα τα Μνημονιακά κόμματα και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που δεν είναι καθόλου αντιμνημονιακό κόμμα αλλά είναι λακέδες του συστήματος», ανέφερε η κ. Κουτσούμπα.

Επανέλαβε την καταγγελία ότι μεθοδεύτηκε από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση η καθυστέρηση, για τυπικούς λόγους, της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα επέβαλε στα ιδιωτικά κανάλια να συμπεριλάβουν στους δέκτες τους και κόμματα που είναι εκτός κοινοβουλίου.

Στόχος, όπως τόνισε, είναι να έχουν τα εκτός κοινοβουλίου κόμματα, ούτε μια εβδομάδα για να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους, την ίδια ώρα που τα κόμματα του Μνημονίου έχουν πιάσει στασίδι στα ιδιωτικά κανάλια αλλά και κάποια κόμματα όπως αυτό του Βασίλη Λεβέντη που προωθείται από το σύστημα ως ψήφος διαμαρτυρίας.

Κατήγγειλε επίσης ότι «προέκυψε ένα καινούργιο φρούτο», με την Αστυνομία να ζητάει άτυπη ενημέρωση για όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις-δραστηριότητες των κομμάτων, «το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν από την Ασφάλεια τηλέφωνα σε γραφεία οργανώσεων και να ζητάνε ενημέρωση, δι υπόθεσίν τους κλπ».

Στην εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων η Κινή Μένου, φιλόλογος, μέλος του συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού υποψήφια στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, είπε ότι στο δημοψήφισμα η νεολαία ψήφισε μαζικά «όχι», ενάντια στο επερχόμενο Μνημόνιο και σε όλα τα μνημόνια και την κατρακύλα που βιώνει.

«Προκαλεί οργή ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί νομίζουν πως έχουν να κάνουν με έναν λαό λωτοφάγων. Νομίζουν ότι μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα, και ότι θα ξεχάσουμε πως μέσα σε μια νύχτα το ‘όχι' έγινε ‘ναι' και πως υπέγραψαν τρίτο Μνημόνιο», είπε ο Σάββας Μιχαήλ.

«Αυτές τις μέρες τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φεύγουνε από τη Συρία, τις χώρες της Β. Αφρικής, προκειμένου να γλυτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, να ξεφύγουν από τις στυγνές δικτατορίες, και αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη και βλέπουμε ότι η ΕΕ είναι ένα δεσμός δολοφονικός, όχι μόνο με τα Μνημόνια αλλά και ένας μηχανισμός που με την FRONTEX πνίγει καθημερινά τους πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου», κατήγγειλε ο Γιάννης Σηφακάκης υποψήφιος στην Α΄Αθήνας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε ευαγγελιζόμενος τον τερματισμό των Μνημονίων και καπηλευόμενος το όνομα της Αριστεράς. Πολύ σύντομα απέδειξε τη βαθειά συστημική φύση του και σε αγαστή συνεργασία με όλο το συστημικό πολιτικό προσωπικό (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ κλπ), οδήγησε τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο», δήλωσε ο Νίκος Στραβελάκης.

«Τώρα ξέρουμε. Τώρα δεν μπορεί να πει κανένας ότι δεν κατάλαβε, ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να διαπραγματευτεί», τόνισε ο κ. Στραβελάκης λέγοντας ότι τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή ενός παλλαϊκού μετώπου για τη ρήξη και την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να έρθουν πιο κοντά οι ταξικές συγκρούσεις.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ - εκλογική συνεργασία με τους ανένταχτους-ες αγωνιστές-τριες της Αριστεράς, υποψήφιοι είναι:

Πάνος Γκαργκάνας-, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-διευθυντής σύνταξης Εργατική Αλληλεγγύη,

Παναγιώτα Γούναρη-αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης,

Γιώργος Γρόλλιος πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ, Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος ΠΕ ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, γεωπόνος, πρώην ευρωβουλευτής,

Χρίστος Μπίστης μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλεχος ΕΚΚΕ,

Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, πρ. μέλος ΔΣ του ΔΣΑ,

Αντώνης Σταματόπουλος, πρ. πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό,

Παρασκευή Τάκη συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος-Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών,

Ελένη Τριανταφυλλοπούλου μέλος του ΚΣ νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

Ιωάννης Φελέκης συνταξιούχος λιθογράφος, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στέλεχος ΟΚΔΕ-Σπάρτακος,

Ειρήνη Φωτέλλη εργαζόμενη στην ΕΡΤ,

Πόπη Χριστοδουλίδου δημοσιογράφος συνδικαλίστρια, μέλος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Ρoή Ειδήσεων