ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Πρέπει να αποκλείσουμε τη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην ίδια κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Πρέπει να αποκλείσουμε τη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην ίδια κυβέρνηση

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα έκαναν μαντάρα» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM 90,1», ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι: «Πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και να αποκλείσουμε τη συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην ίδια κυβέρνηση. Δεν την απορρίπτουμε εμείς αλλά οι ίδιοι. Δεν υπάρχει κουλτούρα τέτοιου είδους συγκυβέρνησης στη χώρα. Το πρώτο κόμμα λοιπόν θα πρέπει να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου για να σχηματίσει κυβέρνηση. Εμείς επισημαίνουμε έναν κίνδυνο: ότι αν είναι πολύ δυνατός ο πρώτος θα παίζει παιχνίδια με τα τρία-τέσσερα μικρά κόμματα που θα έχει από κάτω του».

«Από την άλλη αν υπάρχει ένα δυνατό τρίτο κόμμα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, διότι η κυβέρνηση θα έχει δύο ισχυρούς πυλώνες. Θέλουμε το Ποτάμι δυνατό λοιπόν για να καθορίσει τις εξελίξεις» συμπλήρωσε.

«Το Ποτάμι σε επτά μήνες προσπάθησε, αποκάλυψε και συγκρούστηκε με το λόμπι της δραχμής, έκανε προτάσεις για τροποποιήσεις στους νόμους της κυβέρνησης Τσίπρα, πήρε πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, έθεσε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου».

«Αν το Ποτάμι είναι δυνατό θα μπορέσει να επιβάλλει νέους όρους, όπως η αξιοκρατία, ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας και η αποτελεσματική διακυβέρνηση από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα. Πολύς κόσμος ελπίζει σε μια συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση, ώστε αν γίνει μια στραβοτιμονιά να τη διορθώσουμε εμείς. Θα είναι καλό για τη χώρα να δουν τα παλιά κόμματα ότι το Ποτάμι βρίσκεται σε ανοδική πορεία για να μας ακούσουν. Αν λοιπόν ο κόσμος θέλει στην κυβέρνηση το Ποτάμι, πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι», είπε ο κύριος Θεοδωράκης.

«Το αν το Ποτάμι θα συμμετάσχει σε επόμενη κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Αυτό που λέμε είναι ότι θα στηρίξουμε το σχηματισμό κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν νέες εκλογές για τα επόμενα τρία χρόνια. Το πώς θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση θα το δούμε. Μπορεί να είναι ψήφος ανοχής, στήριξη, θα δούμε» είπε επίσης.

Ερωτώμενος για την υπόθεση Φλαμπουράρη, τόνισε: «Δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα ούτε η αριστερή, ούτε καμιά ιδεολογία. Είχα χτυπήσει ένα καμπανάκι στον κ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη καλώντας τον να δώσει απαντήσεις για τη διαφθορά στη δική του αυλή. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν πρέπει να απαντήσει για τον κ. Φλαμπουράρη».

Τέλος, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους το Ποτάμι είναι το Κίνημα των «δύσκολων αποστολών» λέγοντας «Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε τα πιο δύσκολα υπουργεία, γιατί έχουμε τους ανθρώπους και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη δουλειά. Έχουμε εξειδικευμένες πολιτικές και κυρίως έχουμε μαζί μας τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να κάνουν τη δύσκολη δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα».