ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Να δεσμευτούμε για μια κυβέρνηση με ορίζοντα τριετίας

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Να δεσμευτούμε για μια κυβέρνηση με ορίζοντα τριετίας

Τρεις προϋποθέσεις - στόχους για την συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο γυμναστήριο Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.

Πρώτον ένα σχέδιο ανάπτυξης για να υπάρχουν δουλειές. «Ετοιμάζω ένα δώρο για τον νικητή, μια ταμπέλα για το γραφείο του που θα γράφει 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την σύγκρουση με τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και ως τρίτη την επανάσταση στην Παιδεία, με δημιουργία πρότυπων σχολείων στις φτωχές περιοχές και σύγχρονα πανεπιστήμια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι η ανοικτή διακυβέρνηση προτείνοντας όλες οι θέσεις ευθύνης στην κρατική μηχανή να γίνουν με ανοικτή προκήρυξη και διαγωνισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι διεκδικεί το 10% ή τριάντα έδρες για να αλλάξουνε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές καλώντας τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που στήριξαν την συμφωνία να συμφωνήσουν στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προσανατολισμό τριετίας.

Επίσης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 σημείωσε «Αν πάρουμε ένα ποσοστό μικρότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών, δε θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις όπως θέλουμε και δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν το πρώτο κόμμα να έχει απέναντί του μια ισχυρή δύναμη για να την υπολογίσει και όχι για να κυβερνάει ερήμην της».

«Πρέπει λοιπόν το πρώτο κόμμα να έχει απέναντί του μια ισχυρή δύναμη για να την υπολογίσει και όχι για να κυβερνάει ερήμην της. Το Ποτάμι έχει χαμηλή συσπείρωση, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε οργανώσεις και γραφεία σε όλη την Ελλάδα.» πρόσθεσε.

«Πρέπει να ψηφίσουμε για μια σοβαρή κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας ένα μνημόνιο το οποίο δε σκίζεται. Νομίζω ότι αν το Ποτάμι συμμετέχει σε μια επόμενη κυβέρνηση θα κάνει καλό στην εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά θα κάνει και καλό στην ελληνική πολιτική σκηνή» τόνισε.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι δεδομένο πως το Ποτάμι θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση.
«Να θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι δε θα αφήσει τη χώρα να πάει σε νέες εκλογές» πρόσθεσε.

Επανέλαβε δε ότι «απαιτούνται 100.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο για μια δεκαετία για να επιστρέψουμε στο επίπεδο του 2008. Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι η πάταξη της ανεργίας».

Σχετικές ειδήσεις