ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Αντιπροέδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της Βουλής

Οι Αντιπροέδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της Βουλής

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίουσυνεδρίασε το μεσημέρι υπό την Προεδρία του νέου Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση,με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Εξελέγησαν ο κ. Αναστάσιος Κουράκης ως Α΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Βαρεμένος ως Β΄ Αντιπρόεδρος, η κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου ως Γ΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ως Δ΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός ως ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος και ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης ως Ζ΄ Αντιπρόεδρος.

Η θέση του Ε΄ Αντιπροέδρου δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, δεν έλαβε την απαιτούμενη από το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής πλειοψηφία.
Κοσμήτορες της Βουλής εξελέγησαν οι βουλευτές κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Γεώργιος Πάντζας και Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.

Γραμματείς της Βουλής εξελέγησαν οι βουλευτές κ.κ. Αναστασία Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Ιωάννης Σαρακιώτης, Γεώργιος Ψυχογιός και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.
Μία θέση Γραμματέα δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Νικόλαος Κούζηλος, δεν έλαβε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πλειοψηφία.

Σχετικές ειδήσεις