ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συνεργασίες και τα μελλοντικά σχέδια του Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών

Οι συνεργασίες και τα μελλοντικά σχέδια του Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών

Συνεργασίες και μελλοντικά σχέδια ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο τέλος της διάσκεψης γα την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, στηρίζοντας έτσι τις δηλώσεις τους για ανάπτυξη στις διεθνείς σχέσεις.

Μίλησε για την επιθυμία και την δραστηριότητα της χώρας μας για την πολιτική επίλυση του συριακού, ενώ αποκάλυψε τα σχέδια του υπουργείου εξωτερικών για συνεργασία με την Τουρκία και την Βουλγαρία.

Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Ρωσία για το θέμα του αγωγού τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι είχε ήδη συνομιλήσει με την αμερικανική πλευρά για την διαδικασία του αγωγού ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια στην εφαρμογή της συνεργασίας με την Ρωσία.

Όμως όπως σημείωσε για να ευοδώσει αυτή η συνεργασία θα πρεπει να τα βρουν πρώτα η Τουρκία με την Ρωσία.

Για το προσφυγικό / μεταναστευτικό δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη πληρώσει πολλά.

Υπενθύμισε την καλή σχέση που έχει η Ελλάδα με την Μέση Ανατολή και τα φιλικά συναισθήματα που τρέφει η χώρα για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Τέλος σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την Ειρήνη στην Μέση Ανατολή δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουν για την προστασία των κοινοτήτων και την καταπολέμηση των δυνάμεων που υπονομεύουν τον πολιτισμό.

Σχετικές ειδήσεις