ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η υπόθεση Φλαμπουράρη

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η υπόθεση Φλαμπουράρη

Σε «βαρίδι διαρκείας» εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, καθώς νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν μετά τις αποκαλύψεις για την κατασκευαστική εταιρεία «Διάτμηση ΑΤΕ» και της εύνοιας που φαίνεται ότι έτυχε από το Δημόσιο.

ΜΕΣΩ SMS ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η εταιρεία «Διάτμηση ΑΤΕ» πληρώθηκε κι έλαβε παράταση για την αποπεράτωση ενός έργου υπό τον τίτλο «Συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το έργο έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, να είχε αποπερατωθεί έως τις 27 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, το κράτος φαίνεται ότι εξακολουθεί να ευνοεί την κατασκευαστική εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη. Ενδεικτικά, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής ενέκρινε, με έγγραφό της, πληρωμή ύψους 94.692,95 ευρώ στη «Διάτμηση ΑΤΕ», με την εντολή να δίνεται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (sms) λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου από τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, αναπάντητα μένουν και τα ερωτήματα γιατί ο Δήμος Αίγινας χάρισε 4.000 ευρώ χρέος που είχε ο κ. Φλαμπουράρης για μεγάλη κατανάλωση νερού στο εξοχικό του, αλλά και για το «πόθεν έσχες» που αφορά στα 2 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο ταμείο της «Διάτμησης ΑΤΕ» το 2013, βάσει και του ισολογισμού της.

Μάλιστα, έκπληξη προκαλεί πώς μια εταιρεία με ένα τόσο μεγάλο αποθεματικό έλαβε διευκολύνσεις, ώστε να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τη ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις προς την Εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στο Μαξίμου για τον κ. Φλαμπουράρη είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι οι εξηγήσεις του υπουργού Επικρατείας θα έδιναν τέλος «μια κι έξω» στο όλο ζήτημα που έχει προκύψει.

Τα πράγματα, ωστόσο, εξελίσσονται πολύ διαφορετικά και δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν άμεσα αναλυτικές εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις