ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Αποστάσεις από τον Φίλη για τη (μη) γενοκτονία των Ποντίων

Μαξίμου: Αποστάσεις από τον Φίλη για τη (μη) γενοκτονία των Ποντίων

Στη... σέντρα βγάζει το Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Παιδείας για τις δηλώσεις του ότι ο σφαγιασμός των Ελλήνων του Πόντου δεν αποτελούν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΦΙΛΗ»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνεργάτες του έκανε λόγο περί «προσωπικής άποψης» του υπουργού Παιδείας, η οποία δεν δεσμεύει την κυβέρνηση – όπως διέρρευσαν και «κύκλοι» του υπουργείου νωρίτερα σήμερα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τη θέση της κυβέρνησης εξέφρασε αργά το μεσημέρι σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. «Οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μια Δημοκρατία. Ωστόσο, η θέση της Κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην Κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19.5.2015, όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν».

Ο υφυπουργός σχολίασε και το αίτημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί αποπομπής του Νίκου Φίλη: «Η εσωτερική μάχη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας. Θα βοηθούσε την πολιτική ζωή της χώρας αυτή να γίνεται με πολιτικούς όρους και θέσεις, γεγονός που δεν έχουμε δει να συμβαίνει», δήλωσε ο (Πόντιος στην καταγωγή) υφυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις